Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst

Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving

Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Voorrangsregeling doorstroom

Vanaf april 2022 ontvangen duizend senioren in Eindhoven een brief van de woningcorporatie waarvan zij een eengezinswoning huren. Zij kunnen voorrang krijgen op een seniorenwoning die beter past. Met deze pilot hopen de Eindhovense corporaties Woonbedrijf, Wooninc, Trudo en ’thuis meer woningen vrij te maken voor gezinnen. De voorrangsregeling ‘van groot naar beter wonen’ wordt vanuit SeniorenPunt gecoördineerd.

Win-win: verhuizen naar een fijne plek én een grote woning achterlaten

Er worden in Eindhoven duizend huishoudens van 55 jaar en ouder gefaseerd aangeschreven. Het gaat om senioren die wonen in een huurwoning van één van de vier Eindhovense corporaties (Woonbedrijf, Wooninc, Trudo en ’thuis) met tenminste 3 slaapkamers. We hopen dat deze bewoners gaan nadenken over verhuizen naar een seniorenwoning van één van de corporaties binnen Eindhoven. Met de voorrangsregeling verlagen we de drempel om ook echt de ‘verhuisstap’ te zetten ‘van groot naar beter wonen’. Daarmee komen er meer woningen vrij voor gezinnen.

Samen beweging creëren op de woningmarkt

Tijdens een proefperiode van twee jaar bekijken we hoe het gaat en of we meer senioren kunnen vragen of ze voorrang willen. Wat gaat goed, wat kan anders? Aanpassingen voeren we in die tijd door, zodat er na twee jaar een doorstroom op gang is gekomen die ook in andere gemeenten of voor andere doelgroepen toegepast zou kunnen worden. Verhuizen naar een plek die past bij iemands levensfase is belangrijk voor alle leeftijden. Zodat het nergens stokt, maar goed blijft ‘doorstromen’. Zo kan iedereen fijn wonen op een passende plek.

Meestgestelde vragen

Hieronder leest u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag over de voorrangsregeling er niet bij? Bel of mail ons dan via 040 -220 22 02 of doorstroom@seniorenpunt.nl.

Hoeveel senioren schrijven jullie aan in deze pilot?

In totaal schrijven de corporaties Woonbedrijf, Wooninc, ’thuis en Trudo 1.000 senioren aan. Dit gebeurt in verschillende fasen. Woonbedrijf schrijft 400, Wooninc. 200, ’thuis 200 en Trudo 200 senioren aan.

Voor welke gemeente geldt de voorrangsregeling?  

Wooninc., ‘thuis en Woonbedrijf adverteren via Wooniezie woningen waarop deze regeling van toepassing is. Deze woningen liggen alleen in Eindhoven.

Ik ontving geen brief van mijn verhuurder. Kan ik toch meedoen aan deze pilot?

Nee, helaas kunt u dan niet deelnemen aan de pilot. Wel kunt u bij SeniorenPunt vragen of andere mogelijkheden zijn om te verhuizen.

Ik heb een brief ontvangen Wat moet ik doen om voorrang te krijgen? 

U mag het antwoordformulier dat bij de brief zit invullen en terug sturen naar het antwoordnummer. Of u kunt het formulier scannen / foto van maken en dit te mailen naar doorstroom@seniorenpunt.nl.  Ook kunt u ons bellen via 040-220 22 02.

Een van onze medewerkers neemt contact met u op om het verdere proces uit te leggen en u te helpen.

Waarom moet ik naar SeniorenPunt en kan ik niet bij mijn eigen corporatie terecht? 

Bij SeniorenPunt werken collega’s van de verschillende corporaties (Wooninc. ‘thuis en Woonbedrijf) die gespecialiseerd zijn in het verhuren van seniorenwoningen. Wij weten precies welke seniorenwoningen beschikbaar zijn en kunnen u daarom het beste adviseren. Mogelijk past een seniorenwoning van een andere corporatie beter bij uw wensen dan het aanbod van uw eigen corporatie.

Is het nodig dat ik ingeschreven ben bij Wooniezie? 

Ja, de inschrijving gaat via Wooniezie. Heeft u nog geen inschrijving bij Wooniezie? Dan kunt u dit alsnog doen via www.wooniezie.nl. Als u hier hulp bij nodig hebt, loop gerust binnen bij SeniorenPunt of bel ons via 040 – 220 22 02. We helpen u graag.

Hoeveel seniorenwoningen komen er gemiddeld per jaar in Eindhoven vrij? 

Op Wooniezie komen er jaarlijks rond de 425 seniorenwoningen in Eindhoven vrij.

Neem contact met ons op

Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst
Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving
Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Een initiatief van:

Wooninc Vitalis

In partnerschap met:

Woonbedrijf Thuis