Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst

Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving

Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Nieuwe woonzorglocatie in voormalige Sint Jozefkerk Geldrop

ODAzorg ontwikkelt in de voormalige Sint Jozefkerk in Geldrop een nieuwe woonzorglocatie. De locatie biedt onder andere 24 woonzorgappartementen speciaal voor ouderen met een indicatie uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Naar verwachting kunnen bewoners vanaf augustus verhuizen naar hun nieuwe woning in de voormalige kerk. SeniorenPunt helpt ODAzorg met de bemiddeling van de appartementen.

Veilig zelfstandig wonen met WLZ zorg

De woonzorgappartementen zijn ideaal voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen, maar wel behoefte hebben aan professionele zorg en ondersteuning. Het concept is gericht op het behoud van zelfstandigheid en privacy, terwijl de benodigde zorg en begeleiding binnen handbereik zijn. ODAzorg biedt een breed scala aan diensten, waaronder verpleging, verzorging en begeleiding bij dagelijkse activiteiten. Daarnaast is er dagbesteding op de locatie zelf, waar bewoners vrijwillig aan kunnen deelnemen. Via de dagbesteding kunnen de bewoners ook gebruik maken van de maaltijdservice en desgewenst worden ze betrokken bij de bereiding ervan. Het doel is om ouderen zo lang mogelijk actief te laten deelnemen aan het dagelijks leven, in een omgeving waar ze zich comfortabel voelen en de benodigde zorg voorhanden is.

Appartementen in sociale en middenhuur segment

Van de 24 zelfstandige huurappartementen vallen er 18 binnen de sociale huurgrens met een maximaal jaarinkomen van € 47.699. Hierdoor is huurtoeslag mogelijk. Of dit voor u geldt, is afhankelijk van uw inkomen en eigen vermogen. Er zijn verschillende typen appartementen. Ze zijn allemaal voor één persoon, erg licht, hebben een klein keukentje en worden gestoffeerd opgeleverd. Bewoners kunnen het helemaal naar eigen wens inrichten. De verbouwing van de kerk gebeurt met behoud van veel oude elementen waardoor de Sint Jozefkerk na de verbouwing een erg bijzondere plek is om te wonen.

Zorg en begeleiding van ODA zorg

De appartementen zijn voor ouderen met een WLZ indicatie VV04, 05 en 06. ODAzorg biedt de zorg die nodig is. Denk aan: verzorging en verpleging, begeleiding, huishoudelijke ondersteuning, activiteiten en toezicht (met alarmeringssysteem). Met de mantelzorgers wordt afgestemd welke zorg zij zelf blijven doen en waar ondersteuning van de professionals nodig is. In het gebouw is altijd zorgpersoneel aanwezig, zowel overdag als ’s nachts, om hulp te bieden wanneer dat nodig is. Dit geeft ouderen een veilig gevoel en verzekert hen ervan dat ze altijd kunnen rekenen op de benodigde ondersteuning, terwijl ze toch hun zelfstandigheid behouden.

Wilt u of uw naaste hier wonen?

Toekomstige bewoners hebben een WLZ indicatie VV04, VV05 of VV06. Daarnaast geldt er voor de appartementen binnen de huurtoeslaggrens een maximaal jaarinkomen van € 47.699,-. Denkt u dat u of uw naaste voldoet aan beide criteria? Neem dan contact met ons op. Dit kan door een mail te sturen naar info@seniorenpunt.nl of te bellen via 040 -220 22 02 (menukeuze 2). We bekijken dan samen met u wat de mogelijkheden zijn om te wonen in de Sint Jozefkerk.

Neem contact met ons op

Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst
Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving
Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Een initiatief van:

Wooninc Vitalis

In partnerschap met:

Woonbedrijf Thuis