Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst

Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving

Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

“Samenblijven was voor ons het allerbelangrijkste”

Het verhaal van meneer en mevrouw Stutz

Wanneer meneer Stutz (83) een lelijke val maakt en in het ziekenhuis terechtkomt, staat voor de familie ineens alles op z’n kop. Thuis wonen gaat niet meer en het is onduidelijk of hij ooit nog kan lopen. Daardoor bestaat de kans dat hij – na 60 jaar huwelijk – apart van zijn vrouw moet gaan wonen. Tijd voor actie. Dankzij de doortastendheid van dochter Sabine én de hulp van SeniorenPunt komt er een oplossing. En dan gebeurt er wat bijzonders.

Verhuisplannen in stroomversnelling

Meneer Stutz: “Wij hebben 56 jaar lang in hetzelfde huis gewoond. We spraken steeds vaker over verhuizen, maar voordat we naar andere woningen konden zoeken, viel ik.” Tijdens de revalidatie in Brunswijck in Eindhoven, lijkt het ze een goed idee om te verhuizen naar een appartement in het woongebouw ernaast, in de Van Merlenstaete. Maar het moeizame herstel strooide roet in het eten: “We moesten er rekening mee houden dat ik nooit meer zou kunnen lopen. Een verpleeghuis was de enige optie, vertelt meneer Stutz.” Sabine: “En daar kon mama natuurlijk niet mee naartoe. Dat is echt schrikken, je wilt niet dat je ouders na een heel leven samen, ineens uit elkaar moeten. Ik heb er alles aan gedaan om een oplossing te zoeken waar ze zo dicht mogelijk bij elkaar konden wonen. Gelukkig vond ik SeniorenPunt (toen nog WoonincPlusVitalis) op internet. Zonder hun hulp had ik niet geweten waar ik moest beginnen.”

Wonderlijk herstel

De oplossing wordt gevonden in een verpleeghuis, maar nét voordat de indicatie aanvraag getekend wordt, gebeurt er iets bijzonders: ineens kan meneer Stutz zijn benen weer bewegen. Sabine komt meteen in actie: “Ik heb direct naar SeniorenPunt gebeld. Zelf naar de wc kunnen, betekent namelijk ook zelfstandig wonen. Een aanleunwoning met thuiszorg was ineens weer een optie, dus daar gingen we voor.” Na een tijdje komt er een appartement vrij in de Van Merlenstaete. Mevrouw Stutz weet nog goed waar ze was toen Sabine belde met het nieuws: “Ik stond in een winkel joggingbroeken te kopen voor mijn man, dat vergeet ik nooit meer. Wat was ik opgelucht!”

Achtbaan

Maar dan komt het volgende obstakel. Terwijl de familie wacht tot het appartement wordt opgeleverd, is er geen plek meer voor meneer Stutz in Brunswijck. Sabine: “De consulenten van SeniorenPunt hebben hun best gedaan om papa daar nog even te houden, maar helaas. Gelukkig kon papa uiteindelijk in het logeerhuis van het Sint Annaklooster terecht om de tijd te overbruggen.” Mevrouw Stutz: “Voor mij zijn die weken in een waas aan me voorbijgegaan. Het ging allemaal zo snel! Spullen uitzoeken, inpakken, afscheid van het huis, mijn man ophalen … het was erg intensief. Gelukkig hebben onze kinderen alles super geregeld.” “En dat allemaal terwijl ik lekker in bed lag”, grapt meneer Stutz.

“De SeniorenPunt consulenten stonden altijd voor me klaar. En geloof me: ik heb echt veel gebeld en ge-appt.”

Dankbaar

Mevrouw Stutz: “We beseffen heel goed dat we geluk hebben gehad. Er is een hoop gebeurd in korte tijd en ik ben er nog van aan het bijkomen, maar ondanks die achtbaan zijn we samengebleven. En dat is het allerbelangrijkste. We zijn elke dag dankbaar voor dit fijne appartement. We hebben weliswaar minder ruimte dan vroeger, maar er is elke dag zorg voor mijn man en we kunnen gezellig samen een hapje gaan eten in Brunswijck wanneer we dat willen.”

Niets dan lof

Sabine: “De manier waarop ik geholpen ben om alles te regelen is echt geweldig. De SeniorenPunt consulenten weten precies waar je allemaal aan moet denken. Ze stonden altijd voor me klaar en niets was ze te veel. En geloof me: ik heb echt veel gebeld en ge-appt. Zelfs als iets hun kennis te boven ging, deden ze hun best om ons verder te helpen. Zonder hen was het heel anders afgelopen, dat weet ik zeker!”

 

Heeft u ook hulp of advies nodig? Bel 040 – 220 22 02 of mail naar  info@seniorenpunt.nl. We helpen u graag verder!

 

Neem contact met ons op

Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst
Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving
Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Een initiatief van:

Wooninc Vitalis

In partnerschap met:

Woonbedrijf Thuis