Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst

Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving

Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

“Ik ben goed voorbereid op mijn oude dag.”

Het verhaal van mevrouw Dickmann-Wiegerinck

Voorbereid zijn op je oude dag. Iedereen weet dat het verstandig is om op een gegeven moment dingen te regelen, maar veel mensen komen pas in actie als het zover is. Niet mevrouw Dickmann-Wiegerinck. Nog helemaal fit, maar ze besloot twee jaar geleden toch dat het tijd was om stappen te nemen.

Actief

Hoewel ze bijna 80 is, voelt ze zich nog kiplekker. Zelfstandig wonen gaat nog prima, sterker nog: het is een must voor mevrouw Dickmann-Wiegerinck. “Ik ben natuurlijk op best een leeftijd, maar zo voelt het niet. Ik ben altijd al een zelfstandig mens geweest. Veel gedaan en nog steeds ben ik vrij actief. Ik rijd nog auto, quilt graag, ik heb mijn hondje en ik onderneem veel met mijn familie. In beweging blijven en mijn eigen ding kunnen doen is voor mij heel belangrijk.”

Van Rijswijk naar Eindhoven

“Ik kom uit oorspronkelijk uit Rijswijk en ik heb daar altijd gewoond. Toen mijn man overleed ben ik in Eindhoven gaan wonen om dichterbij mijn familie te zijn. Ik woonde in een mooi appartement, maar twee jaar geleden besloot ik om uit te kijken naar een woning waar zorg mogelijk is. Nu is het nog niet nodig, maar met het oog op ‘mijn oude dag’ leek het me verstandig.”, grapt ze.

“Nu kan ik het nog allemaal zelf bedenken en regelen.”

Zelf geregeld

“Ik weet zeker dat mijn familie goed voor me zal zorgen mocht het nodig zijn, maar ik wil ze niet belasten. Bovendien wil ik graag zelf beslissen waar ik woon en hoe ik de zaken regel. Zo heb ik dat mijn hele leven gedaan. Nu kan ik het nog allemaal zelf bedenken en regelen, dus ben ik op zoek gegaan naar een volgend thuis.”

Precies goed

Na een aantal bezichtigingen in Eindhoven en Heeze, koos ze uiteindelijk voor een appartement op de begane grond in Berckelhof in Tongelre. Een schot in de roos: “Dit appartement heeft alles wat ik zoek: het is lekker licht en ruim, het heeft een prachtig uitzicht op groen, ik ben zo in het centrum, er is een logeerkamer én er kan straks makkelijk zorg ingeschakeld worden mocht het nodig zijn. Dat vind ik een heerlijk rustig idee. Ik heb bijvoorbeeld net personenalarmering gekregen. Je weet maar nooit.”

“Ik ben blij dat ik meerdere appartementen heb bezichtigd. Je besluit verstandig dat dit een goede zet is, maar gevoelsmatig moet het ook kloppen natuurlijk.”

Goed gevoel

“Tijdens het zoekproces voelde ik dat het een goed moment was om te verhuizen. Ik ben blij dat ik meerdere appartementen heb bezichtigd. Je besluit verstandig dat dit een goede zet is, maar gevoelsmatig moet het ook kloppen natuurlijk. Ik woon hier pas net, maar ik voel me al helemaal thuis. Er wordt hier veel georganiseerd, ik heb al twee uitnodigingen gekregen om wat gezelligs te doen. Heel erg leuk.”

Kijk verder

Als ze een advies mag geven aan anderen, zegt ze het volgende: “Kijk eens verder dan je situatie nu. Het is lastig voor te stellen, maar we worden – als het goed is – allemaal ouder en zorgbehoevender. Er zijn zoveel mogelijkheden en leuke plekken om te wonen. Neem vast de tijd om alles te onderzoeken en voel wat dat met je doet. Dan ben je in ieder geval op de hoogte van wat er allemaal kan en maak je een weloverwogen besluit.”

Nieuwsgierig naar de woonvormen waarin we bemiddelen? Kijk hier of neem contact op via 040 – 220 22 02 of info@seniorenpunt.nl. We helpen u graag verder!

Neem contact met ons op

Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst
Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving
Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Een initiatief van:

Wooninc Vitalis

In partnerschap met:

Woonbedrijf Thuis