Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst

Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving

Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Nathaly Muskens vertelt

Wat doe je precies?

“Als zorgadviseur bij SeniorenPunt weet ik alles over wonen met zorgdiensten in de regio. Ik geef informatie, werk samen met woningcorporaties en zorgaanbieders en ik begeleid mensen naar de juiste plek waar ze een fijn thuis vinden en precies de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.”

Wat maakt jouw werk zo leuk?

“Mijn werk biedt steeds weer andere uitdagingen. Ieder mens is anders en iedere zorgvraag vraagt om maatwerk. Daarvoor moet je goed samenwerken. Met cliënten en hun naasten, maar ook met alle instanties. Ik werk samen met woningcorporaties, verpleegkundigen, huisartsen en de crisisdienst, om er een paar te noemen. Om al die partners en processen te stroomlijnen, dat is voor mij topsport. Van die puzzel geniet ik elke dag.”

Wanneer ga jij met een goed gevoel de deur uit?

“Als dat samenwerken en stroomlijnen daadwerkelijk een oplossing op maat oplevert voor de cliënt. Denk aan echtparen waarvan er één op een gesloten afdeling komt, maar de ander nog zelfstandig kan blijven wonen. Als je dan door goede samenwerking met een woonconsulent twee plekjes in hetzelfde gebouw weet te regelen zodat ze nog wel samen kunnen eten elke dag, dan heb ik mijn werk goed gedaan. Of wanneer een familie als een berg opziet tegen de opname en verhuizing van vader of moeder en achteraf zegt: “Nathaly, als we dit geweten hadden, dan hadden we het veel eerder gedaan”. Dat zijn echte geluksmomenten voor mij.”

“Wij staan altijd klaar voor heldere informatie. Ook als zorg nog niet direct nodig is.”

Nathaly

Waar liggen de uitdagingen in Nederland?

“Ik hoop dat nog meer corporaties en zorgorganisatie in Nederland gaan samenwerken, en allemaal hun eigen specialisme inbrengen. Hierdoor hebben we meer plaatsingsmogelijkheden voor de cliënten en kunnen we nog persoonlijker adviseren in specifieke zorgoplossingen.”

Jouw tip voor fijn wonen wanneer je ouder wordt

“Ben er op tijd bij. Misschien zijn er nu geen zorgvragen en gaat zelfstandig wonen nog prima, maar de wachtlijsten voor goede ouderenzorg worden in Nederland helaas steeds langer. Lees u goed in, zodat u weet wat u straks moet doen en wanneer. Wij staan altijd klaar voor heldere informatie. Ook als zorg nog niet direct nodig is.”

Neem contact met ons op

Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst
Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving
Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Een initiatief van:

Wooninc Vitalis

In partnerschap met:

Woonbedrijf Thuis