Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst

Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving

Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Lotte vertelt

SeniorenPunt werkt intensief samen met tal van partijen om ook in andere gemeenten in de regio informatieloketten te openen. Hierdoor kunnen steeds meer senioren dichtbij huis terecht met hun vragen over wonen, zorg en welzijn. Vorig jaar opende bijvoorbeeld het loket Langer Thuis Wijzer Geldrop-Mierlo. Lotte Smits van SeniorenPunt is één van woonconsulenten die ook daar mensen helpt.

Hetzelfde doel delen

“SeniorenPunt en Langer Thuis Wijzer zijn twee organisaties, maar we werken wel samen en hebben hetzelfde doel. We willen langer thuis blijven wonen graag gemakkelijker maken voor mensen”, legt Lotte uit. “Langer Thuis Wijzer Geldrop-Mierlo is een initiatief van Anna Ouderenzorg, Wooninc. en Vitalis. Ik werk het grootste deel van de week bij SeniorenPunt. Op dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur ben ik bij Langer Thuis Wijzer. Bij beide kun je vrij binnenlopen. Een afspraak maken is niet nodig.”

Verschil maken

De senioren doelgroep spreekt Lotte enorm aan. “Ik merk dat ik echt verschil kan maken voor senioren. Het is voor veel mensen die ik spreek de laatste keer dat ze gaan verhuizen. Dat is een hele stap. Ze wonen meestal al tientallen jaren in hetzelfde huis. Dat ik een duidelijk beeld kan scheppen van de plek waar ze terechtkomen helpt in veel gevallen, maar ook dat ik kan helpen zorgen voor een woning die bij hen past.”

Rustig de tijd nemen

Op de vraag wat mensen het meest waarderen antwoordt Lotte: “Vooral dat ze bij SeniorenPunt en Langer Thuis Wijzer gewoon kunnen binnenlopen en dat we de tijd voor ze nemen. We luisteren rustig naar hun verhaal, zodat we begrijpen wat er speelt en wat hun wensen zijn. Hierdoor kunnen we gericht advies geven. Zo liepen hier laatst een echtpaar binnen die zich afvroegen wat er zou gebeuren met hun inschrijving bij Wooniezie als een van hen kwam te overlijden en de ander zou willen verhuizen. Ik kon ze dat precies vertellen. Ze vertrokken zo blij. Gewoon omdat ik ze exact de informatie had gegeven waarvoor ze kwamen.”

Breed advies

Lotte benadrukt nog een ander voordeel van SeniorenPunt en Langer Thuis Wijzer: “Dankzij de samenwerking met verschillende partijen kunnen we breder adviseren dan bijvoorbeeld een woningcorporatie. Zo kennen we bij SeniorenPunt in Eindhoven niet alleen het woningaanbod van Wooninc., maar ook dat van Woonbedrijf en woonstichting ’thuis. En als er een zorgvraag is, kunnen we gemakkelijk een zorgadviseur erbij betrekken. Datzelfde geldt voor Geldrop. Daar kan zelfs iemand aansluiten van de gemeente die zorgt voor speciale voorzieningen in woningen, zoals een traplift.”

Meer dan advies

Lotte helpt als woonconsulente ook mensen met hun inschrijving bij Wooniezie en het aanvragen van documenten die nodig zijn voor woon- en zorgvoorzieningen. “Het meeste gaat via de computer. Sommige senioren vinden dat lastig”, zegt ze. “Ik help mensen overigens ook met allerlei uitzoekwerk. Er is namelijk zoveel wet- en regelgeving en elke woningcorporatie heeft zijn eigen beleid. Daardoor zien de meesten al snel door de bomen het bos niet meer. Als mensen het moeilijk vinden om via de computer te reageren op woningen en er is niemand in hun omgeving die hen daarbij helpt, dan doe ik dat voor ze. Ik zet dan vooraf alle wensen met ze op een rijtje en bel als ze ergens kunnen gaan kijken.”

Laatste tip: niet wachten

Als we Lotte vragen om een laatste tip voor senioren, zegt ze resoluut: “Laat je binnenkort goed informeren over de woon- en zorgmogelijkheden voor later, dan kom je niet voor verrassingen te staan. Er zijn namelijk zoveel regels. Dat realiseren veel senioren zich niet. Oh, en schrijf je nu alvast in als woningzoekende, want de wachttijden zijn lang.”

Neem contact met ons op

Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst
Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving
Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Een initiatief van:

Wooninc Vitalis

In partnerschap met:

Woonbedrijf Thuis