Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst

Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving

Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Mascha Bakker vertelt

Wat doe je precies?

“Ik help senioren naar een geschikte huurwoning. In een notendop hoor, want in de praktijk komt daar wel wat bij kijken. Wanneer senioren besluiten te verhuizen zijn er andere wensen en behoeften dan bij iemand van vijfentwintig. Mensen willen bijvoorbeeld in hun vertrouwde buurt blijven of ze hebben duidelijke wensen met betrekking tot activiteiten en faciliteiten. En soms willen ze liever in een woonzorgcomplex wonen waar ze zelfstandig wonen, maar waar ook zorg aanwezig is. Ik neem de tijd om alle wensen te bespreken, ik schep duidelijkheid rond alle regels en mogelijkheden, help ze met inschrijven en reageren op een woning, doe vaak de bezichtiging met ze en regel het huurcontract. In elke stap ben ik er voor ze.”

Wat maakt werken met senioren zo leuk?

“Ik werk al 35 jaar met senioren. Eerst in een verpleeghuis bij Vitalis en ondertussen al een hele tijd hier. Je kunt wel zeggen dat werken met senioren mijn specialiteit is geworden. Mijn hart ligt ook echt bij deze doelgroep. Vooral oudere senioren hebben vaak het grootste deel van hun leven in hetzelfde huis gewoond. Om dan te moeten verhuizen, dat is echt niet niks. Dat proces is voor hen en hun naasten vaak erg ingrijpend. Dat vraagt om een menselijke benadering en dat past bij mij.

“Ik voel echt met ze mee en zorg voor een passende oplossing. Vaak zijn ze uiteindelijk hartstikke blij met hun nieuwe thuis. Dat geeft me enorm veel voldoening.”

Mascha Bakker

Waar liggen de uitdagingen in Nederland?

“Als het aan de overheid ligt blijft iedereen zo lang mogelijk thuis wonen. En dat is ook logisch als je kijkt naar de enorme stijging van het aantal ouderen in Nederland. Gelukkig zijn er ook voorzieningen zoals zorg aan huis en aanpassingen aan de woning. Ook woningcorporaties investeren veel in leefbare en sociale buurten. Maar ondanks dat, merk ik nog steeds dat er ook een grote groep is die kampt met eenzaamheid. Veel oudere mensen hebben behoefte aan sociaal contact. In WoonincPlusVitalis woongebouwen is dat er wel. Mensen wonen daar zelfstandig, maar kunnen toch makkelijk het contact opzoeken wanneer ze dat willen. Er zijn vaak ook faciliteiten zoals een restaurant, kapper, supermarkt, huisartsen en pedicure. Het is daar makkelijk om ‘het leven’ op te zoeken. Ik zou meer complexen willen zien zoals deze.”

Welke meerwaarde biedt SeniorenPunt?

“De huisvestingsvraag van ouderen groeit, maar wat vaak vergeten wordt is de menselijke maat. De tijd nemen en duidelijkheid scheppen in complexe regelgeving. Hier werken mensen die echt betrokken zijn, een achtergrond hebben in wonen, zorg en welzijn. Dat samenspel dat we met elkaar hebben is een grote meerwaarde. Daarnaast is onze connectie met zorg in de regio erg sterk. Die combinatie is echt goud. Denk maar aan situaties waar echtparen apart moeten wonen vanwege een zorgbehoefte of revalidanten die weg moeten uit verpleeghuis, maar niet meer naar huis kunnen vanwege obstakels. Zorg en ouderen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door ons partnerschap met Vitalis zijn wij daar erg sterk in.”

Jouw tip voor senioren en hun naasten:

“Tegen senioren zou ik willen zeggen: neem nu al even de moeite u in te schrijven als woningzoekende om inschrijftijd op te bouwen. We helpen u er graag bij. Wachten met inschrijven tot het echt niet meer kan en u zo snel mogelijk moet verhuizen, betekent helaas ook vaak dat u nog een tijd moet wachten. Of dat u een woning moet accepteren die misschien niet helemaal voldoet aan uw wensen. Tegen familie en mantelzorgers zou ik willen zeggen: heb geduld en zie het als een proces. Wat voor jou logisch of noodzakelijk lijkt is voor degene die moet verhuizen toch vaak wat lastiger. Neem de tijd om nu al samen de opties te bespreken. En zijn er vragen: kom gewoon langs bij SeniorenPunt of bel even. Daar zijn we voor!”

Neem contact met ons op

Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst
Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving
Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Een initiatief van:

Wooninc Vitalis

In partnerschap met:

Woonbedrijf Thuis