Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst

Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving

Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Pascale vertelt

Pascale Konings werkte 19 jaar bij een woningcorporatie voor ze in januari 2023 bij SeniorenPunt startte als woonconsulente. “Ik twijfelde al een poosje of ik nog iets anders moest gaan doen, maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Ik deed al een paar jaar veel nieuwbouwprojecten voor senioren en ik vind het zo’n leuke doelgroep. Ik geniet van de gesprekken die ik met mensen heb. Senioren zijn zo dankbaar, alleen al omdat je de tijd voor ze neemt.”

SeniorenPunt in Oirschot

Pascale werkt bij SeniorenPunt in Eindhoven en is elke vrijdagochtend van 9 tot 12 uur bij SeniorenPunt in Oirschot. “Op beide locaties doe ik eigenlijk hetzelfde. Voor zorgvragen werken we alleen met andere zorgorganisaties samen. Het handige voor mensen uit Oirschot is dat ze op weg naar de supermarkt langs SeniorenPunt komen. En ze mogen gewoon bij ons binnenlopen op dinsdag- of vrijdagochtend als ze een vraag hebben over wonen of zorgvoorzieningen.”

Luistertijd

Pascale bemant de klanttafel bij SeniorenPunt in Eindhoven en Oirschot en verhuurt daarnaast woningen van Wooninc. uit haar eigen rayon. “Het gros van de mensen dat bij SeniorenPunt binnenloopt denkt na over verhuizen of wil zich inschrijven voor een huurwoning. Ik neem de tijd om hen daarbij te helpen. Mensen kunnen bij mij ook hun verhaal kwijt. Het is immers niet niks om afscheid te nemen van het huis waar je al jaren woonde, vaak met je partner of met je gezin. Bovendien ga je vaak naar een kleinere woning. Je zult dus ook spulletjes weg moeten doen. Dat is niet gemakkelijk.”

Computervrees

Pascale begrijpt dat veel senioren worstelen met zich inschrijven of het aanpassen van hun inschrijving bij Wooniezie. “Het gaat allemaal via de computer. Mijn eigen moeder vindt dat ook lastig. Ze is dan zo bang dat er iets verloren gaat omdat ze op een verkeerde knop drukt. Net als veel mensen die hier komen. Ik vind het alleen maar fijn om hen daarmee te kunnen helpen. Ik kan ze dan ook meteen laten zien hoe hun inschrijving is opgebouwd en hoe de website van Wooniezie werkt. En ze mogen altijd bij me terugkomen als thuis toch iets niet lukt”, benadrukt ze.

Woongeluk

De kroon op Pascales werk zijn de blije gezichten als senioren een fijne nieuwe plek voor zichzelf hebben gevonden. “Ze vragen dan ook vaak of ik even kom kijken als het af is.” Pascale bekent dat haar agenda dit lang niet altijd toelaat, maar als ze de kans krijgt doet ze het. “Het is dan zo leuk om te zien hoe trots mensen zijn op wat ze van hun nieuwe thuis hebben gemaakt. En hoe blij ze zijn met allerlei nieuwe spulletjes. De kast of de bank waar ze in het begin zo moeilijk afscheid van konden nemen is daardoor vaak alweer vergeten.”

Sprookje

Elke dag ontmoet Pascale nieuwe mensen met nieuwe verhalen. Dat is het mooie van haar werk vindt ze zelf. “Zo kwam op een dag een meneer bij me die jarenlang naast ene Jan had gewoond. Jan was op een dag verhuisd naar Wilgenhof. De man vertelde me dit toen we voor hemzelf voor een woning bij Wilgenhof gingen kijken. Dus zei ik: zullen we Jan eens bellen om te vragen waar hij woont? Blijkt het toch een paar deuren verderop te zijn. Het was natuurlijk toeval, maar voor deze meneer echt een cadeautje.” Pascale glimlacht: “Het zijn dit soort verhalen, waardoor ik elke dag weer met plezier naar mijn werk ga.”

Neem contact met ons op

Bezoek SeniorenPunt

Bel ons voor een afspraak via
040 – 220 22 02 of kom langs.

Informatiebijeenkomst
Adresgegevens

Winston Churchilllaan 83
5623 KW Eindhoven

Routebeschrijving
Openingstijden
maandag t/m donderdag 9.00 tot 17.00 uur
vrijdag 9.00 tot 13:00 uur
zaterdag & zondag Gesloten

Een initiatief van:

Wooninc Vitalis

In partnerschap met:

Woonbedrijf Thuis